A lakás megvár, egy vitorlás élmény azonban örök emlék marad

Az ember életében óriási lépés egy saját ingatlan megszerzése. Még ha a keresés, az esetleges építkezés, a berendezés és a biztosítás megkötése sok nehéz helyzetet is teremt sokszor, mégis csodás érzés az, amikor végre átvehetjük a saját lakásunk kulcsát. Arról már itt írtam nektek, hogyan tudtam könnyebbé tenni a tökéletes lakásbiztosítás megtalálását és megkötését, hogy aztán beköltözhessek végre az új otthonunkba.

Szó se róla, imádok ott élni, hiszen otthon a legjobb. Egy idő után, mégis elkezdtem vágyni rá, hogy kiszakadjak a jól megszokott környezetemből és új vidékeket fedezzek fel, új élményeket próbáljak ki. Imádok a víz közelében lenni, így az idei kikapcsolódást is ilyesmi helyre terveztem. Ekkor találkoztam a https://balatonpro.hu/ csapatával. Már a weboldal tanulmányozása során izgalomba jöttem, hogy végre kipróbálhatom a vitorlázást.

A BalatonPRO kihagyhatatlan élményekkel kecsegtet

Aki fellátogat a honlapra, megismerheti, hogy milyen lehetőségeket kínál a https://balatonpro.hu a vitorlázásra. Részt lehet venni néhány órás vagy hosszabb ideig tartó vitorláskirándulásokon, de akár több napig is élvezhetjük a látványt egy vitorlás fedélzetén. Lehetőség van horgászatra és fürdőzésre is, de különböző rendezvények – például leány- és legénybúcsúk, születésnapok, évfordulók, lánykérések is rendezhetők a hajón. Természetesen üzleti események, csapatépítők számára is kiváló helyszín egy vitorláshajó.

Nézzük, hogyan bérelhetünk ki egy vitorlást kapitánnyal vagy anélkül egy általunk választott eseményre! A https://balatonpro.hu/ oldalán 12 vitorlás bérelhető a teljes szezonban, mely minden év április 1-től november 30-ig tart. Egy egész napos bérlés keretében 8 órás időtartamon keresztül használhatóak a hajók, de a https://balatonpro.hu/ ezt rugalmasan kezeli. A fő kikötő Siófokon található, ám vannak állomásaik Balatonfüreden, Alsóörsön és Fonyódon is. Mindemellett a Balaton körül elhelyezkedő, mintegy 20 kikötőben biztosított a díjmentes tartózkodás. Ha a foglalás időpontjában az időjárás nem teszi lehetővé a vitorlázást, más napra teszik át azt, így nem vész el az időpont. A csapat garantálja, hogy mindenképpen létrejöjjön az élmény valamely napos időben. Természetesen többnapos – akár rendezvények szervezésével egybekötött – foglalásra is van lehetőség, a hajókon aludni is lehet. A flotta tagjainak befogadóképessége hajónként változik, a létszám függvénye, hogy mely hajót ajánlják ki.

Így foglalj vitorlást még ma!

A foglalást a https://balatonpro.hu/ lévő űrlap segítségével lehet intézni. Itt a szükséges információk – név, e-mail cím, telefonszám, foglalás típusa és kiegészítő üzenet – megadása után elküldhető a foglalás, melyet aztán meg kell erősíteni. 24 órán belül a BalatonPRO tagjai válaszolni fognak és egyeztetik a megrendelővel a foglalás részleteit. Sürgős esetben telefonon azonnal elérhetőek. Itt fontos, hogy a csapatépítőre való jelentkezés és az egyéb foglalások más és más telefonszámon történnek. A foglalás az info@balatonpro.hu oldalra küldött e-mailen keresztül közvetlenül is megtörténhet.

A csapat munkatársai válaszként egy ajánlatot küldenek, mely minden tudnivalót tartalmaz. Az érvényben lévő Általános Szerződési Feltételek tanulmányozása elengedhetetlen mindenki részéről a tiszta helyzet megteremtése és a félreértések elkerülése érdekében. A bérleti díj felét 2 napon belül szükséges kiegyenlíteni, ez minősül foglalónak. Így már biztosítva van a hajóbérlés. A díj másik felét elég a vitorlás átvételekor vagy a fedélzetre szálláskor kiegyenlíteni. Az átvételt megelőző 3 hónapon belül a foglalás feltételei módosíthatóak, ennek nincsen külön díja.

Amennyiben a foglalás lemondásra kerül, a már befizetett foglaló nem jár vissza, ha pedig az átvételt megelőző 7 napon belül történik, a https://balatonpro.hu/ jogosult a teljes összegre, de ez egyéni elbíráláson alapul. A foglalás tehát nagyon egyszerű és rugalmas, egyértelműek a bérlő és a bérbeadó jogai és kötelességei is.

Amennyiben vitorlás bérlést szeretnénk ajándékba adni, arra is van lehetőség. Amellett, hogy valaki más számára foglalunk hajót, a webshopon ajándékutalványok vásárlására is van lehetőség. Választhatunk a 100.000, a 30.000 és az 50.000 Ft értékű voucherek közül, de vehetünk olyan utalványt is, mely egy privát vitorlás bérlését biztosítja a Balatonon. Ennek apropója, hogy bármikor felhasználható az egész szezon alatt. 2 és 8 óra közötti időtartamra szól, 2-10 fő számára. Rajtuk és a kapitányon kívül senki más nem tartózkodik a hajón. Tökéletes ajándék nászajándék gyanánt vagy akár évfordulóra. Azoknak, akiknek még nem volt lehetőségük kipróbálni egy vitorlást, imádni fogják ezt a meglepetést.

A többi utalványt is szabadon, bármikor fel lehet használni április és november között. Azok számára ajánlott, akik nem tudják, hogy mekkora hajó lenne ideális a csapat számára. Azoknak, akik nem tudják előre, hányan szállnának vitorlásra.

Pompás flotta a vitorlázók szolgálatában

Bizonyára izgatja a fantáziátokat a kérdés, hogy milyen vitorlás felhozatallal, milyen flottával is rendelkezik a https://balatonpro.hu/. Amint azt már említettem, 12 exkluzív hajóval várja a Balaton közepére vágyókat.

A Rebell hajó nem is igazi lázadó, mert 10 férőhelyes, de azon belül csak 6 fekvőhely van, tehát ennyi ember töltheti az éjszakát a hajón. Igazi balatoni vitorlás, hiszen adottságai pontosan megfelelnek a tó által biztosított körülményeknek. Felszereltsége sem hagy kivetnivalót maga után: WC, mikró, tűzhely, hűtő, fürdő, televízió és az elmaradhatatlan hangfalak. Valódi luxus a vízen, nemde?

A Spíler nagy játékos, mert egy fokkal kisebb, 8 fő tartózkodására alkalmas és 5 fő ott alvását teszi lehetővé. A felszerelése kicsivel szegényesebb, de annál családiasabb atmoszférával rendelkezik.

Jöjjön egy igazi nagyágyú! A Bavaria C34 luxusvitorlás a javából. 10 fő fér el rajta kényelmesen, ebből 8-an aludhatnak a hajó belsejében. A fedélzetén lehet napozni, koktélozni vagy csak úgy csodálni a kilátást. Kisgyerekkel érkezőknek és nagy baráti társaságoknak is tökéletes tágas terei és kellően nagy mérete miatt. Rendelkezik minden, a szórakoztatáshoz elengedhetetlen felszereléssel és eszközzel. A Bavaria C34 fedélzetén garantált a valódi kikapcsolódás és az “ereszdelahajam”.

A Bavaria 30 plus úgy gyönyörű, ahogy van. Megnyerő külseje ráadásul jól felszerelt belsőt takar. Ideális sportcélokra és szabadidős tevékenységek végzésére is. Óriási vitorlái és a nagyméretű hátsó kiülője mindenkit rabul ejt. A kényelemről a WC, a tűzhely, a hűtő és a TV gondoskodik a hajó fedélzetén.

A Jeanneau Rush egy igazi műalkotás, egy valódi holland vitorlás tervezte. A komfortérzet ennek a hajónak a felületén is garantált, ráadásul igen kedvezményes árakon bérelhető ki. Kezdő vitorlázók számára tökéletes választás. Az egyéb hajókat a https://balatonpro.hu/ oldalán minden érdeklődő megtekintheti és tájékozódhat a foglalás további részleteiről.

Így vitorlázok én

Kétségtelen, hogy már a https://balatonpro.hu/ oldalának áttekintése után igencsak megjött a kedvem a vitorlázáshoz. El is intéztem a foglalást és már alig várom a nagy napot, amikor végre hajóra szállhatunk. Felejthetetlen élmény lesz, az egyszer biztos. Sosem voltam még vitorláson, de valószínűnek tartom, hogy szokás lesz belőle. Hiszen ha egyszer valamire rákattanok, nem bírok leállni. Addig pedig szépítgetem-csinosítgatom a lakásunkat, óriási kincs ő a mi számunkra. Hiszen bárhová is utazik az ember, nincs jobb, mint hazaérni a szeretett otthonba.