Alaposan át kell gondolni, kire bízzuk a weboldal készítést

Emlékszem még arra, amikor lázasan kerestük az új lakásunkat, amikor sorra jártuk végig a különböző lakóparkokat a városban, hogy megtaláljuk az otthonunkat, amit közösen belakhatunk. Ez nem volt egyszerű feladat, nagyon nehéz most a lakáspiac helyzete, iszonyatosan elszaladtak az árak. Sok olyan ingatlant láttunk, ami ár-érték arányban egyáltalán nem érte volna meg, egy igen hosszas küzdelem volt, mire megtaláltuk azt a lakást, ami teljesen megfelel az igényeinknek.

Ennek ellenére nagyon élveztük az egész időszakot, a felfedezést, az izgalmát annak, hogy mikor milyen lakásba csöppenünk, hogyan tudnánk azt a lakást berendezni, milyen lehetőségek vannak abban az ingatlanban, amiben épp jártunk, és hogy mennyire felelne meg a környék a jövendőbeli terveinknek, hiszen fontos volt az is, hogy a gyerekeknek közel legyen az óvoda és az iskola, nem szerettem volna azt, hogy sokat utazzanak egyedül tömegközlekedéssel. Az egész lakáskeresés végére persze azért mázlink lett, és sikerült olyan lakást találni, aminek nemcsak a belső elrendezése felelt meg, hanem a környéken minden megtalálható néhány perc sétával, vagy maximum egy-két buszmegállóra.

Tudjuk, hogy egy új lakás, vagy egy új ház megtalálása nagyon sok munkával jár, ezért azon gondolkoztunk párommal, hogy elindítunk egy vállalkozást, aminek keretein belül segítünk minden olyan egyedülállónak, párnak, aki az új otthonát keresi. Ehhez persze nagyon sok mindenre szükség van. Segítséget kértünk olyan cégtől, aki a cégalapításban otthon van, beszélgettünk olyan ismerősökkel, akik már rendelkeznek saját vállalkozással, vagy valamilyen céget vezettek már, hogy minél inkább képbe kerüljön azzal kapcsolatban, hogy mire van szükségünk, milyen lépéseket kell megtennünk ahhoz, hogy mielőbb belevághassunk a vállalkozásunk elindításába.

Utánajártunk annak is, hogy mire van szükség egy ilyen vállalkozáshoz, és hogyan lehetne ezt az egészet a leginkább népszerűsíteni, hiszen az, hogy elmondjuk az ismerőseinknek, hogy beindítottunk egy ilyen vállalkozást, bár hozhat néhány ügyfelet, hosszú távon ez nem lenne elegendő ahhoz, hogy fenntartsuk az egész vállalkozást. Mindenképp abban gondolkodtunk, hogy ennek az egész ötletnek kell majd egy weboldal, ami nem csak egy általános weboldal, hanem tényleg olyan, ami működik, amit, ha elolvas egy látogató, akkor azt fogja érezni, hogy neki pontosan erre a szolgáltatásra van szüksége.

Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké

Sokat olvastam az interneten, és sok ismerősöm véleményét kikértem arról, hogy kit érdemes megbízni akkor, hogyha weboldalt egy jól funkcionáló és ügyfeleket konvertáló weboldalt szeretnék, ebből utóbbi nagyon fontos szempont volt nekünk, biztosra tudtuk, hogy egy olyan modern, jól felépített honlap az elvárásunk, ami ügyfeleket is valóban fog nekünk hozni. Így jutottam el ajánlás útján a Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké weboldalra, ami a Keresőben Első weboldal készítéssel foglalkozó honlapja, ahol pontosan azokkal az információkkal találkoztam, amik meggyőztek abban, hogy őket kell választanunk.

Tudjátok, tényleg nem csak az volt a célunk, hogy legyen egy csudaszép weboldalunk, ami a kereső legalján kering valahol, és gyakorlatilag soha senki nem talál rá organikusan a weboldalra, max akkor nézi meg valaki, hogyha mi megadjuk a címünket, hanem egy ténylegesen működő weboldal volt az álmunk, amit jó optimalizálással a Google keresőben is könnyen megtalálhatnak az ügyfelek. Na, és persze a fő cél nem csak az volt, hogy megtalálják, hanem az is, hogy miután meglátogatták az oldalt, akkor a lehető legtöbben ügyfelekké is konvertálódjanak.

Nagyon meggyőző volt az oldalon felsorolt három fontos alapelv, aminek mentén dolgoznak, és amiket mindig, minden körülmények között betartanak. Ebből az első az volt, hogy nem használnak semmilyen sablont, ők valóban egyedi honlapot építenek, tehát nem fordulhat elő olyan eset, hogy egy olyan weboldalt nyitunk meg egyszer csak, ami pontosan ugyanúgy néz ki, mint a mi oldalunk. Ezen kívül nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a keresőoptimalizálásra, ami számomra iszonyat fontos.

Nem vagyok egy nagy webguru, de azt én is pontosan tudom, hogy milyen fontos szerepe van a keresőoptimalizálásnak egy weboldal életében. Ez volt az egyik legfontosabb pont az olvasott alapelvek között, ami megfogott engem. Ezen kívül az sem utolsó szempont, hogy a weboldalak elkészítésére nem több hónapot kell várni, hanem néhány héten belül elkészülnek a weboldallal.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne adnának ki a kezükből minőségi munkát, hiszen biztosan úgy építették fel a munkafolyamatokat, hogy rövid határidőn belül minőségi munkát tudjanak átadni az ügyfeleknek. Erről akkor is meggyőződtem, amikor megláttam a referenciamunkákat, ami a Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké oldalon megtekinthető. Így a weboldal készítés módszereiket megismerése mellett az eredményeket is tisztán lehet látni. Sokan mondhatnak magukról sok minden jót, de a referencia az, ami valóban megmutatja, hogy melyik csapat mire is képes.

A referenciák között 10 weboldal szerepelt, amelyeket ők készítettek. Mindegyik oldalnál összegezték, hogy miért úgy építették fel, miért azokat a színeket használták az oldalon, amelyeket látni lehet. Fontosnak tartják azt a szemléletet, hogy mivel az emberek vizuálisak, így képi módon a grafikákkal, a fotókkal és a színekkel ragadják meg az ügyfelek figyelmét, hiszen ez az, ami leginkább rögzül mindenkiben.

Sokféle témában készítettek már weboldalt, a fűtésszereléstől kezdve a masszázs szalonon át a napelem pályázatokig, de még ingatlanfejlesztéssel és szállodaüzemeltetéssel foglalkozó vállalkozás számára is készítettek weboldalt. Ez a sokszínűség nagyon szimpatikus, ez alapján szerintem képesek mindenkivel megtalálni a közös hangot a munka során.

Az oldalon a sikertörténeteknél sokat időztem, több olyan bejegyzést is olvastam, ami arról szólt, hogy egy-egy ügyfélnél milyen eredményeket értek el bizonyos idő alatt. Volt olyan bejegyzés, ami egy év sikeres linképítéséről szólt, egy másik pedig arról, hogy mit értek el kilenc hónap alatt, és arról is olvashattam, hogy miért érdemes a linképítéssel foglalkozni, és hogyan spórolhatunk ezzel. Amin pedig nagyon bennem maradt az arról szólt, hogy volt olyan ügyfelük, akiknek 280,91%-kal növelték a havi bevételét. Ez aztán a nem semmi!

Eddig is tudtam, hogy fontos szerepe van a linképítésnek egy weboldal életében, de azt nem tudtam, hogy tényleg ennyire sokat számít. Elgondolkodtunk azon párommal, hogy nem egy sima weboldal készítést kérünk tőlük, hanem olyan csomagra kérünk ajánlatot, amiben linképítés is erősen szerepet kapott. Nem is tagadom, hogy ezek az esettanulmányok és sikertörténetek nagyon meggyőző számokat mutattak.

Az árajánlatkérés roppant egyszerű volt. A weboldal készítésről szóló oldaluk alján találtuk meg az árajánlatkérő űrlapot, ahová a cégnevet, a vezetéknevet, a keresztnevet, az e-mail címet, a telefonszámot kellett megadni, illetve volt egy mező, amibe üzenetet lehetett írni. Mi ebbe az üzenetdobozba fejtettük ki azt, hogy milyen weboldalra gondoltunk, milyen cégünk van és milyen szolgáltatásokat szeretnénk feltüntetni az oldalon, illetve, hogy weboldalkészítés mellett linképítésen is elgondolkodtunk, így egy komplex árajánlatot várunk a cégtől a weboldal készítéssel és linképítéssel egybekötve.

Ezen az oldalon olvastunk tíz olyan kérdést, amit nagyon fontos megválaszolni ahhoz, hogy a weboldal készítéssel tudjanak foglalkozni. Természetesen ebben az üzenetben nem válaszoltuk meg mind a tíz kérdést, csak azokat érintettük röviden, amit első körben a legfontosabbnak gondolunk, hiszen ezek után egy egyeztetés alkalmával fog pontosan kiderülni az, hogy mire van szükségünk, és hogy azt ők mennyi idő alatt és milyen költségekkel tudják elkészíteni.

Már nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy olyan weboldalunk lehet, ami nemcsak, hogy nagyon jól néz ki és felhasználóbarát, hanem a látogatókból valódi ügyfeleket is konvertál nekünk, aminek köszönhetően már akár az első hónapokban bevételeket realizálhatunk. Az árajánlat igénylésének elküldése után még nézelődtünk egy kicsit az oldalon, azt is megtudtuk, hogy Google és Facebook hirdetés kezelésével is foglalkoznak, valamint kampányokat is terveznek ezeken a felületeken. Ezekkel kapcsolatban is található egy-egy cikk az oldalon, ahol részletesen kifejtik, hogy miért érdemes használni a közösségi oldalakban rejlő lehetőségeket. Ezen kívül pedig a szövegírással is foglalkoznak, ami nem csak tartalommarketinget jelent, hanem akár kreatív szövegírást is végeznek, amit igénybe lehet venni akár weboldalra, akár a hirdetésekbe, akár hírlevelekbe.

Nagyon örülök, hogy ilyen céggel sikerült kapcsolódnunk, és, hogy egy minden igényt kielégítő cégről van szó, akik biztos, hogy nagyon komoly szakértői segítséget tudnak nyújtani az egész weboldal elkészítésétől kezdve a fenntartásán át a tartalom bővítéséig, illetve az ügyfelek szerzéséig.

Egyébként az árak menüpontban nagyon korrekt módon, részletekbe menően, tételesen végigvezetik, hogy milyen költségekre, árazásra lehet számítani, akár weboldal készítésről, linképítésről, keresőoptimalizálásról, tanácsadásról, hirdetéskezelésről, szövegírásról, vagy grafikai elemek tervezéséről van szó, mint például a logótervezés, arculattervezés és kiadványkészítés. Ahogy ezeket végig olvastam, beugrott, hogy logóra is szükségünk lesz!