Olajcsere periódus – mit is érdemes tudni erről a témáról?!

Ahogyan egy príma lakásban, úgy az autónkban is vannak olyan alkatrészek és kenőanyagokat, amiket időről-időre cserélni kell, vagy érdemes. Nincs mit tenni, egyszerűen vannak olyan részek, amik elkopnak, elhasználódnak, ahogy egy lakásban is időnként festeni kell, vagy mondjuk a vízköves elemeket kicserélni. Bár ez egy ingatlanos oldal alapvetően, most mégis inkább az autós vonalról szeretnék közelíteni és arról írni pár gondolatot, hogy mi a helyzet az Olajcsere periódus kérdésében. Ez ugyanis egy olyan visszatérő motívum szerintem, amivel mindenki találkozott már legalább egyszer, akinek csak autója van.

Olajcsere periódus – igen, mert ez egy periodikus dolog. Az olaj arra szolgál, hogy kenjen. Ez evidens és érthető is. Viszont olyan felületeket kell neki megkenni, amik egy idő után mégis egymáshoz érhetnek, kophatnak és azok a fémforgácsok, amik lekopnak simán belekerülnek az olajba. Persze itt nagyon apró dolgokról beszélgetünk, különben nem működne az autó, vagy épp motor. De mégis, annyira jelentős méretűek, hogy ezért időről-időre olajat kell cserélni a járművekben. A kérdés viszont itt jön elő, hogy milyen időintervallumonként jön az a rész, hogy ezt bizony cserélni kell.

Az olajwebshop.hu már sokszor a segítségemre volt a válaszaival szerencsére és ez most sincs másképp. Itt azt írják az Olajcsere periódust illetően, hogy egy teljesen átlagos személyautó esetében valahol 15 000 kilométer környékén, vagy 1 év környékén esedékes. Már hogy az első, aztán persze folytatólagosan a többi is ilyen periódusonként. Azt viszont érdemes mindenképpen szem előtt tartani, hogy az ideális választás gyakorlatilag 5000 és 100 000 kilométer között bárhol lehet, mert simán van ekkora szórás a különböző típusok között. Éppen ezért mindenképpen érdemes szakember tanácsát kérni a kérdésben.

Az olajwebshop.hu pedig már sokszor bizonyított azon a téren is nálam, hogyha betévedtem valamelyik üzletükbe, akkor pillanatok alatt tudtak a segítségemre lenni és megmondani, hogy pontosan mire is van szükségem. Ezt mindig nagyon szerettem náluk, ezért szívesen járok vissza akár ilyen jellegű kérdésekkel is.

Persze a honlapon is lehet választ kapni, mindegy, hogy Olajcsere periódus vagy mondjuk motorolaj összetétel a kérdés. A segítség mindig adott ebben a közegben.

Néhány fontosabb pontot a cikkben is részleteznek, mármint hogy mitől függ, hogy milyen időintervallumonként kell olajat cserélni. Természetesen ott szerepel közöttük a kenőolajok minősége, a betöltött mennyiség, az, hogy szintetikus vagy természetes olajról van-e szó, hogy benzines vagy dízel az autó, japán vagy európai és még rengeteg más szempont, ami meghatározó ebben a kérdésben.

De tényleg azt gondolom, hogyha szeretnétek pontos választ kapni ebben az ügyben, ami személyre szabottan a ti autótokhoz mért, akkor inkább kérdezzétek meg őket személyesen valamelyik budapesti üzletben. Olajcsere periódus, motorolajok, de bármi más is lehet a téma, az olajwebshop.hu csapata biztosan fog tudni segíteni benne.