Lakás Budapesten, vagy családi ház vidéken?

Hosszú évek után válaszút elé érkeztem. El kell döntenem merre tovább. Hosszú, olykor éjszakákon át tartó beszélgetéseket követően, párommal és kisfiunkkal a költözés mellett döntöttünk. Szerettünk itt élni. Viszont 120 km távolságból ingázni napi szinten, minden csak nem ideális. A vidéki kisváros ahol élünk ragyogó, viszont nehezen összeegyeztethető távlati céljainkkal. Tolna megyei otthonunkat fájdalmas búcsút követően értékesítettük. Végül egy harmadik opcióként döntöttünk a Budaörsre költözés mellett, egyenlőre csak albérletbe. Szeretnénk ha kisfiunk itt kezdené meg általános iskola tanulmányait.

Ezt megelőzően azonban logopédust kell találnunk neki. Bizonyos betűk és szavak megformálásával komoly problémái adódtak, valamint a rajzolás sem megy valami jól, ami ilyen közel az iskolakezdéshez meglehetősen aggasztó. Pár nap keresgélést követően az egyik barátunktól hallottunk először a szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php elérhetőségéről. Bárkinél érdeklődtünk az oldallal és az általuk nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban, mindenki ódákat zengett róluk. Az oldal linkjére kattintva egy roppant kezelőbarát felületre érkezünk. Itt számos érdekes és fontos információ fogad bennünket, alapos átolvasásuk minden érdeklődő számára kulcsfontosságú.

A szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php felülete igazi kincsesbánya

Az oldal kínálatában elérhető számos remek fejlesztő könyv és egyéb nyomtatvány, a kialakításuk pedig egyszerűen fantasztikus. A gyermek és a szülő számára egyaránt könnyed és élvezetes fejlesztést garantál. Ez nagy szó, mert akinek van iskoláskorú gyermeke, az bizony tudja milyen nehéz néha a gyerkőcöket tanulásra bírni. Vannak napok amikor ez igazán embert próbáló feladat. A fejlesztő kiadványok azonban élvezetesek, motivációs matricák igénybevételével ajánlott használatuk. Így a gyermek figyelme és lelkesedése könnyen fenntartható. Ez pedig az iskola kezdete előtt alig pár hónappal roppant örömteli fejlemény. A gyakorló könyvek használata logikus, nem szorul különösebb magyarázatra. Felépítésük egyszerű és nagyszerű.

Az általam leginkább hasznosnak tartott kiadványok:

Látogatás a beszéd birodalmába

Látogatás a vonalak birodalmába

Pöttöm Park

Ezek együtt és külön-külön is remek lehetőséget biztosítanak az iskolakezdés előtt álló gyermekek számára, hogy megfelelően elsajátíthassák a szükséges kompetenciákat. Ezzel is csökkentve az esélyét az esetleges kezdeti nehézségeknek.

Felkészülés az iskolakezdésre

A felkészülés kezdeti időszakában, amikor a gyermek még nem képes átlátni az előtte álló feladat mibenlétét. Szükséges a megfelelő szülői háttér, támogatás. Bizonyos feladatok esetében nincs szükség folyamatos szülői jelenlétre, másoknál pedig igen. Tartsuk szem előtt, hogy az iskolakezdés előtt álló gyermek koncentrációja még gyenge. Ennek megfelelően alakítsuk a felkészülését. Ha kell sok szünettel, beszélgetéssel. És mindenképpen használjuk az oldal kínálatában elérhető motivációs matricákat. Személyes tapasztalataim szerint használatukkal sokkal könnyebben motiválhatjuk gyermekünket. Minden gyermeknek jár a segítség és az esély arra, hogy azzá váljon akivé szeretne.