Honnan rendeltük az acél termékeket?

A feleségemmel az elmúlt éveket egy lakóparki lakásban töltöttük. Nem mondom, hogy annyira rossz volt, de úgy érzem így ennyi év után, hogy elég volt. Egy lakópark esetében ugye nem egyedül lakik az ember, hanem bizony vannak bőven szomszédok, nem is kevés. És ha az a bizonyos szomszéd nem éppen a legkedvesebb vagy legtoleránsabb, akkor ott lehetnek problémák. Nekünk voltak is.

Például az egyik szomszédunk, aki szerencsére már régen el is költözött, nem volt éppen túl csendes, és akkor még finoman is fejeztem ki magamat. Gyakran éjszaka járt haza, sokszor volt nála buli vagy valamilyen zajos esemény, amit persze mind-mind hallottak a szomszédok is, és egyáltalán nem volt tekintettel másokra.

Aztán volt olyan szomszédunk is, aki egy drogtanyát tartott a lakásában. Alapvetően egy teljesen normális srácnak tűnt, aki mindig köszönt, sőt volt, hogy pár szót is váltottunk néha, abszolút nem az volt az ember benyomása, hogy valami totál illegális dolgot csinál. Teljesen állagos, normális kinézete volt, de persze az feltűnt, hogy soha senki nem jött hozzá. Aztán, amikor egyszer mentünk haza a feleségemmel, akkor egy másik szomszéd mesélte, hogy ezt a srácot elvitték a rendőrök, mert rajtaütöttek és kiderült, hogy drogterjesztéssel foglalkozott és le is foglaltak nem kis mennyiségű árut a lakásán, még a hírekben is benne voltunk. Nevettek is rajtunk sokáig a barátok, hogy na most aztán híresek lettünk.

1-2 évvel ezelőtt úgy döntöttünk a feleségemmel, illetve ezt már terveztük is, hogy felhagyunk a lakóparki élettel és kiköltözünk a szabadba és veszünk egy kertes házat. Ez sikerült is, találtunk egy nem éppen jó állapotban lévő házat, amit meg tudtunk venni olcsón, de teljes mértékben fel kellett újítanunk és helyrehoznunk. Ez így is történt, nem kevést pénzt költöttünk rá, de az eredmény nagyszerű lett.

Például olyan szinten fel kellett újítanunk, hogy komplett acélszerkezetekre is szükség volt, amelyet az acelpartner.hu-tól rendeltünk. Az Acélpartner Kft.-t 1999-ben alapították, mely egy 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás, és a fő tevékenységei közé tartozik acélipari termékek gyártása, vágása, forgalmazása és értékesítése. A tevékenységi kör nagyon széles, hiszen többek között olyan munkákat vállalnak, mint acélszerkezetek gyártása, CNC gépi forgácsolás vagy akár melegen hengerelt durvalemezek értékesítése. De emellett még nagyon széles a skála.

Aki ennél a cégnél végezteti a munkát, annak tudni kell, hogy a lemezek esetében a vágási tartomány 5 és 280 mm között van, valamint a legnagyobb lemezméret, amit még el tudnak vágni, az pedig 4000 és 13.000 mm közötti. A lemeztermékekre vonatkozó feldolgozási kapacitásuk megközelíti a 6-7 ezer tonna/év mennyiséget. Partnereik között egyaránt megtalálhatók hazai és nemzetközi gépipari ügyfelek, így egyáltalán nem jelent gondot a külföldi munka.

Az általuk használt gépek között olyanok is megtalálhatóak, mint a 4 és 6 fejes CNC lángvágó, a 3D finomsugár plazmavágó, illetve villástargonca, híddaru, stb. Attól függően, hogy milyen jellegű munkáról van szó az ajánlatokat általában 1-3 napon belül már ki tudják küldeni, illetve a vállalásokat nagyjából 1-2 hetes határidővel tudják teljesíteni, mivel 2000 tonánnyi saját alapanyaggal is rendelkeznek a saját készleten, de persze ha valamire szükség van, akkor azt igyekeznek minél előbb megrendelni.

A minőség kiemelkedően fontos a cég számára. Pontosan ezért már 2002 óta az ISO 9001:2014 szabvány szerinti úgynevezett TÜV tanúsítással rendelkeznek.

Amikor valaki szeretne a cégtől rendelni, akkor azt többféleképpen teheti, de leginkább úgy, hogy felmegy a honlapon található kapcsolat oldalra. Ezen az oldalon találunk egy űrlapot, ahol meg kell adnunk a nevünket, a telefonszámunkat, az email címünket és röviden le tudjuk írni, hogy konkrétan mit szeretnénk rendelni, vagy egyáltalán mivel kapcsolatban írunk a cégnek. Mielőtt az elküld gombra kattintanánk, be kell jelölnünk, hogy hozzájárulunk személyes adataink kezeléséhez, és csak ezt követően tudjuk elüldeni az üzenetet.

Az egyik alapvető szolgáltatásuk a lángvágás. Ehhez a típusú szolgáltatáshoz 3 CNC vezérlésű Messer típusú lángvágógéppel rendelkeznek, melyekből 2 darab 4 fejes és 1 db 6 fejes. Ezenkívül pedig mindegyik gép különböző méretű asztalokon helyezkedik el. Ezekkel a gépekkel enyhén ötvözött acélokat és általános rendeltetésű szerkezeti acélokat tudnak vágni 5 és 350 mm között, valamint 4000 és 12.000 mm táblaméretig. Pontosan, mivel 3 különbféle vágógéppel és méretekkel rendelkeznek, így akár egyedi igényeket is ki tudnak elégíteni, amely nagyfokú rugalmasságot engedélyez, valamint rendkívül lecsökkenti a vágásra szánt időtartamot. Természetesen itt is fontos a minőség, ezért a vágási pontosság és alakhűség teljes mértékben megfelel az ISO 9013.2002 2. típusú szabvány által támasztott előírásoknak. A minőséghez az is hozzátartozik, hogy a vágott felületet mindig megtisztítják kézi köszörűvel, így sosem marad piszkos, ami a későbbi felhasználás során bizony problémás lehet. A szép vágási felületet a szakértelem és tapasztalat mellett az is nagyban segíti, hogy propángázt használnak, ami nagyban befolyásolja a pontosságot.

A másik fontos tevékenység a plazmavágás. A plazmavágást MicroStep Group típusú géppel végzik, mely rotációs fejjel van felszerelve, ami tökéletesen alkalmassá teszi ferde és merőleges vágásra vagy akár jelölésre és írásra is. Ezekkel a plazmavágó berendezésekkel erősen ötvözött acélokat és szénacélokat egyaránt lehet vágni 3000X12.500 mm-es táblaméretig és 1-től 60 mm vastagságig.

Mivel 2021-ben beüzemeltek egy második gépet is, így lehetővé vált egy igen modern módszer, vagyis az olyan átmérőjű belső kivágása, ami a lemezvastagságnak megfelel. Ezen módszerek mellett van még lehetőség egy igazán különleges eljárásra, vagyis olyan plazmavágással végzett utólagos gyökölésre 40 mm mélységig, amelyet korábban CNC technológiával vágtak le és szekenneléssel pozícionáltak. Ez szinte egyedüli az egész ország területén.

A fő tevékenységek mellett egyéb tevékenységeket is végeznek. Ilyen például az acélszerkezet gyártása. Egészen pontosan ezt nem ők végzik, hanem egy partnercégük, amivel már hosszú ideje gyümölcsöző a kapcsolat és minden teljesen flottul megy. Vállalják megmunkált és forgácsolt alkatrészekből részegységek készre vágását.

Foglalkoznak még építőipari kivitelezéssel is. A cég vállal különböző építőmesteri munkákat a partnerek igényei szerint, valmint kőműves és lakatos munkákat is. Emellett, mivel saját gyártókapacitással rendelkeznek, így szintén egyedi épületszerkezeti elemeket is le tudnak gyártani. Mivel a legyártott elemeknek valahogy el kell jutniuk a helyszínre, így logisztikai szolgáltatást is nyújtanak, hiszen ezeket a sokszor hatalmas elemeket nem olyan egyszerű elszállítani egyik pontból a másikba. Munkagépeikkel pedig szintén egyedi megoldásokat is nyújtanak.

A honlapon rengeteg információt megtalálunk magáról a cégről és egyáltalán arról, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt és hogy milyen tevékenységeket végez. Ezen az oldalon még megtalálható egy abszolút hasznos leírás arról, hogy mi is az az acél, milyen fajtái vannak, milyen fajta acéltermékeket lehet készíteni, de olvashatunk továbbá magáról a hengerelésról és a hegesztés folyamatáról is.

Minket teljes mértékben meggyőzött és ezért is választottunk ezt a céget, illetve a szolgáltatásait.