Ingatlanárak? Kolesz híján volt időm megijedni

Ha nem jut nektek koleszszoba, hamar szembesültök majd az ingatlanpiac visszásságaival!

Na nem arról van szó persze, hogy idejekorán venni akartam valamit magamnak, de már a bérleti díjak is olyanok, hogy elkezd az ember aggódni: mi lesz így majd később?… Mondjuk, még szerencsésnek is mondhatom magam szerintem, bizonyos nézőpontból. Nem kerestem volna olyasmire, hogy “hostess diákmunka” és nem is akartam volna talán egyetemi hallgatóként máris dolgozni, ha nem kapcsolok: el kell kezdenem máris spórolni. A topiwork.hu iskolaszövetkezet volt az, ami először segített nekem a jó útra rálépni!

Azt tudtam csak tehát, hogy nincs időm, de munka kell. A Topi nélkül nem találtam volna ilyen hamar semmit, de az volt a lényeg, hogy kezdhessek félretenni azonnal. Már a jövő hónapban, lehetőleg. Felmentem tehát ennek az iskolaszövetkezetnek a honlapjára, rákerestem: hostess diákmunka, aztán még találtam mást is, de a lényeg, hogy gyors volt az egész! Követtem az írásos utasításaikat (elolvastam előtte a Gyakran Ismételt Kérdéseket is), és egy munka, ha szimpatikus volt, nagyon gyorsan jutottam oda pár kattintással, hogy leadjam a jelentkezésemet. Vagy legalábbis jelezzem a szándékot. Gondolom, hogy munkatípus-függő (írnak is erről), hogy kinek milyen lépéseket kell abszolválni, de a Topi gyorsan csinál mindent. Segítenek mindenben! Interjúztatnak, tesztet iratnak ha kell, csak haladhassunk. És a cégek is hamar reagálnak, akikhez lehetne menni dolgozni.

Valószínűleg tudják, hogy van, aki nem ér rá. Mert van, aki már az albérletárakat is nehezen tudja kicsengetni. Van, aki diákhitelt fizet majd, de bőven akad olyan igényű diák/hallgató a Topinál megfordulók közt, aki szakmai egzisztenciára utazik. Mert el kell kezdeni… Tudjuk, hogy minden önéletrajzban azt nézik majd, volt-e már munkatapasztalat? A TopiWork segít, hogy mire odaérünk, legyen mit írni bele. Lehet, hogy olyan melót találunk már hallgatóként, ahol felvesznek állandóra az egyetem után. Nem csak hostess diákmunka van tehát.

A Topi egy ajándék, mert sokaknak nem csak önálló választás, hogy el szeretnének kezdeni dolgozni, nagyon hamar. Sokan enélkül meg lennének lőve, mert nem tudnák finanszírozni a dolgaikat másként. Egy olyan szövetkezet, ami összekapcsolja a szektorok munkaerő-igényét a diákok bajával, vagy igényével. Van, akinek gyorsan megélhetési kiegészítés kell, van aki le akarja igazoltatni a szakmai gyakorlatát, de akad bőven, aki vágyik rá, hogy belecsöppenhessen a mérnök-világba mondjuk, ne csak halljon róla az iskolapadban!

A Topi mindenkinek segít a tanuló fiatalok közül, mert az egyetem már többről szól, mint tanulás egyszerűen. Felkészít arra is, hogy az ingatlanpiacon húzós árak várnak ugyan, de lesz miből így félretenni. Legyetek nagyon megfontoltak, mert a nagybetűs élet már közel van!